Acasă Servicii Parteneri Clienţi Utile Galerie Foto Despre Noi Contact

®


Ce trebuie să ştiţi despre anvelope

Anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă sunt cauciucuri special construite pentru a oferi o aderenţă adecvată atunci când temperatura de afară a scăzut sub 7 grade sau carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă ori polei.


Conform Directivei Europene 92/23/CE din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora, anvelopele de iarnă se individualizează prin prezenţa simbolului M+S (sau a derivatelor M/S, M-S, M&S), alaturi de care mai pot apărea şi alte semne distinctive, precum un fulg de nea şi o creastă alpină.
Siguranta anvelopelor de iarna

Distanţa de frânare a autovehiculelor scade cu până la 50% atunci când maşina este echipată cu anvelope de iarnă, faţă de pneurile folosite în restul anotimpurilor, arată testele efectuate de specialiştii Michelin.

Aceleaşi teste demonstrează că maşina echipată cu anvelope iarnă poate frâna mai devreme cu 6 metri pe un carosabil umed şi cu 31 de metri pe o şosea acoperită de zăpadă, comparativ cu situaţia utilizării unor anvelope care nu sunt concepute special pentru iarnă. Cauciucurile de iarnă conţin un amestec de cauciuc cu silica ce le menţine flexibilitatea în timpul iernii.

Este important ca atunci când temperaturile scad, anvelopele să rămână flexibile, reducând astfel semnificativ distanţa de frânare şi sporind aderenţa. Pentru a îmbunătăţi tracţiunea şi manevrabilitatea autovehiculului, anvelopele de iarnă sunt prevăzute cu lamele care acţionează ca nişte "gheare" care se înfig în zăpadă.

Anvelopa de iarnă reprezintă singurul contact al vehiculului cu solul, iar această suprafaţă de contact este de aproximativ 150 cm2, adică de mărimea unei palme. Deoarece anvelopele reprezintă singura suprafaţă de contact cu solul acoperit cu gheaţă şi zapadă, alegerea celor mai potrivite anvelope de iarnă sporeşte siguranţa în trafic. Anvelopa de iarnă ContiWinterContact TS 850 a ocupat primul loc în testele efectuate de către ADAC, ÖAMTC și TCS

 Asociațiile automobilistice ADAC (Germania), ÖAMTC (Austria) și TCS (Elveția) au publicat rezultatele testelor comune pentru anvelope de iarnă pentru dimensiunile extrem de populare 185/60R15 T și 225/45R17 H. Un număr de 32 de modele de anvelope a fost testate în 18 probe pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață, carosabil ud sau uscat. Pentru dimensiunea mai mare, ADAC-ul a lăudat echilibrul excepțional al caracteristicilor anvelopei, oferindu-i note maxime la performanțele pe zăpadă să apreciind performanțele pe carosabil ud și uscat. A fost evidențiat, de asemenea, și randamentul kilometric mare.
 Anvelopa ContiWinterContact TS 850, care este disponibilă pe dimensiuni între 14" și 17" și este potrivită pentru majoritatea autoturismelor de clasă compactă și medie, a obținut primul loc la ambele dimensiuni testate.

Pentru dimensiunea mai mică, specialiștii de la ADAC au evidențiat performanțele excelente pe carosabil ud, zăpadă sau gheață precum și echilibrul excepțional între caracteristicile acesteia.

 Au observat de asemenea performanțele anvelopei ContiWinterContact TS 850 în ceea ce privește economia de combustibil și uzura mică.


 Anvelopa ContiWinterContact TS 850 este expertul pe timp de iarnă al celui mai mare producător de anvelope de iarnă, potrivită pentru autoturisme de clasă compactă și medie. Este disponibilă în 50 de dimensiuni pentru jante cu diametre între 14" și 17" și poate fi montată pe numeroase modele de autoturisme Europene, Americane sau Asiatice. În numeroasele teste din 2012 această anvelopă a câștigat testul sau a obținut calificativul de “foarte recomandată”.

Alte anvelope produse de către Continental care au primit cel mai bun calificativ "bine" sunt anvelopa Uniroyal MS plus 77 având dimensiunea 225/45R 17 H și anvelopa Semperit Speed-Grip 2 cu dimensiunea 185/60 R15 T.

 Experții au testat un număr de 15 caracteristici diferite ale anvelopelor pe carosabil ud, uscat sau acoperit cu zăpadă. Rezistența la rulare și zgomotul emis au fost de asemenea luate în considerare. La frânarea pe drumuri acoperite cu zăpadă sau ude dar și la tracțiunea pe zăpadă, anvelopa ContiWinterContact TS 850 a fost printre cele mai bune.

 A obținut de asemenea califivative excelente la manevrabilitatea și stabilitatea pe carosabil ud și la protecția împotriva acvaplanării. ContiWinterContact TS 850 a obținut 99 dintr-un posibil de 100 de puncte pentru carosabil ud și 95 dintr-un posibil de 100 pentru performanțele pe zăpadă, aceasta acumulând cel mai bun scor general cu un avans substanțial față de următorii rivali. Sau, așa cum spune revista: "Când e vorba de performanțe pe carosabil ud, Continental chiar ține la rece competitorii."


 Autoturismul pe care s-a efectuat testul a fost un BMW 330d. Dimensiunea anvelopei 225/50 R 17 este potrivită pentru multe alte autoturisme de clasă medie. Din acest sezon, versiuni de 14" și de 17" ale anvelopei ContiWinterContact TS 850 vor fi disponibile pe lângă numeroasele dimensiuni pe 15" sau 16".

Anul trecut aceasta anvelopă a obținut, de asemenea, primul loc în mai multe teste efectuate de organizații independente sau reviste internaționale, primind chiar și recomandări de achiziționare.

 Anvelopa ContiWinterContact TS 850 câștigă testul de anvelope de iarnă “auto motor și sport”În cadrul testului de anvelope de iarnă realizat de către revista de specialitate “auto motor și sport”, anvelopa ContiWinterContact TS 850 a obținut primul loc. Obținând 277 de puncte dintr-un posibil de 300, ContiWinterContact TS 850 a obținut cel mai bun calificativ ("foarte recomandat"). În acest test (ediția 20/2013), anvelopa a depășit șapte alte modele de anvelope de iarnă având dimensiunea 225/50 R 17.
Copyright © 2013-2019 Elite Car Service

Toate drepturile rezervate.

Contactaţi-ne

Termeni şi condiţii

Ptotecţia datelor